Pecorino is aan een opmerkelijke revival bezig. De druif, die vooral bij de noorderburen uit de Marken populair is, gooit ook in de Abruzzen hoge ogen. Terecht, want het ras biedt heel wat mogelijkheden: sommige versies kunnen moeiteloos een decennium ouderen, waarbij de wijn aan finesse en complexiteit wint, terwijl de dynamische druif het net zo goed doet in levendige jonge wijnen. Bij Di Sipio slagen ze erin het beste van die twee werelden te verenigen. De jonge wijn zet een sappige solo neer, maar alles wijst erop dat hij over tien jaar geenszins uitgezongen zal zijn. De volledig biologisch geteelde druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn, wat resulteert in een breed en beklijvend bouquet, met weelderige wilde roos en een vleugje exotiek in de vorm van banaan en mango. De zwoele neus hint op een zoet vervolg, maar de frisse finesse zorgt voor een onverwachte en aangename verrassing. Een heerlijk glas op zich, maar ook een bijzonder polyvalente culinaire compagnon, die het uitstekend doet bij een waaier aan gerechten, gaande van viscarpaccio over tempura tot een delicate kalfsbereiding.
Een heerlijk glas op zich, maar ook een bijzonder polyvalente culinaire compagnon, die het uitstekend doet bij een waaier aan gerechten, gaande van viscarpaccio over tempura tot een delicate kalfsbereiding.