Nierstein is één van de legendarische locaties voor de Duitse wijnbouw. Een kleine eeuw geleden genoten de wijnen uit dit dorp een benijdenswaardige reputatie binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten, maar die reputatie taande onder invloed van de Liebfraumilch die een tijd furore maakte, maar die niet bepaald op de waardering van de gemiddelde wijnkenner met een iets verder gevorderde smaak kon rekenen. Duitse wijnen zitten echter ontegensprekelijk in de lift en Nierstein heeft zich opnieuw ontpopt tot het centrum van kwalitatieve wijnbouw.
Deze pinot noir is een pareltje dat kan rekenen op uitgelezen druiven én op de vaardige handen van een gedreven team in de wijngaard en bij het vinifiëren.
Het is dan ook een wijn waarvoor de superlatieven van stal mogen gehaald worden: krachtig en prachtig, gelaagd en geslaagd. De poeet in ons zou nog even kunnen doorgaan, maar kort en krachtig is soms ook prachtig: dit is gewoon een heerlijk glas wijn!
Het intense druivensap kreeg gedurende 20 maanden een flinke opvoeding op barrique, en zowel in de neus als bij het proeven manifesteren de druiven en het hout zich nadrukkelijk.
Zoals gebruikelijk veel klein rood fruit, met vooral framboos, kers en wat rijpe bosaardbeitjes, maar ook rijke aroma’s van ceder, tabak en bosgrond.
Pinot met een hoofdletter, die het fanatastisch doet als glas op zich en bij heel wat gerechten. Heerlijk bij een stoofpotje of bij een stuk wild, maar even lekker bij kruidige paddenstoelen of een licht pikante keuken.
Lekker bij gevogelte, vederwild, kazen, truffels en risotto.