De Lagrein een inheemse druif zoals ze dat noemen, deze druif is van Alto Adige en groeit alleen in de Alto Adige. De druif geeft stevige en robuuste wijnen. Als de druiven zijn geplukt worden ze meteen ontsteelt en geperst. De most en het sap fermenteert onder een constante temperatuur tussen de 26 en 28 graden. het sap in de tank wordt regelmatig rond gepompt. Dit proces zorgt voor een optimaal fruitig karakter en body. Nadat de wijn op de fles gaat, rusten de flessen altijd 6 maanden voordat ze worden verkocht. Een stevig glas wijn! Geconcentreerd en kruidig met geuren van viooltjes. Zijdezacht van structuur, subtiele tannine en een kruidige afdronk.
Kenmerken
LAND Italië
STREEK Alto Adige
DRUIF 100 % Lagrain
DOMEIN Fritz Kupelwieser
WIJN rood
LEKKER BIJ wild, rood vlees, harde kazen
SMAAK vol, kruidig, vrij complex
SERVEER TEMPERATUUR 16-18° C
Het wijngoed
“Fritz“, is de man die de wijngaard aanplantte in 1878 - Fritz Kupelwieser. Hij maakte de weg vrij voor de latere ontwikkelingen van het wijngoed. De wijn is een ode aan zijn persoon en de verwezenlijkingen van de wijngaard Kupelwieser. “Fritz“ staat ook voor frisheid en levendigheid, twee typische karakteristieken van deze wijn.