Met een gemiddelde opbrengst van ongeveer 65.000 hectoliter per jaar, is Brouilly kwantitatief de belangrijkste Beaujolais-gemeente. De wijn wordt in zes verschillende dorpjes gemaakt, alles samen bijna 1200 hectare groot. Eerder uitzonderlijk voor de Beaujolais en Bourgogne, zijn de vele kastelen die men hier aantreft. Er zijn enkele prachtexemplaren bij die onvermijdelijk aan de Bordeaux-streek (waar men zo veel 'châteaux' ziet dat U ze op den duur niet meer ziet) doen denken. De wijnen van Brouilly drinkt men zoals de meeste Beaujolais jong, tussen hun eerste en derde jaar zijn ze op hun best. Serveren op 15 à 16 graden Celsius is prima.
Kenmerken
LAND Frankrijk
STREEK Beaujolais
DRUIF Gamay
DOMEIN Dominique Piron
WIJN rood
INHOUD 75 cl
ALCOHOL PERCENTAGE 13%
LEKKER BIJ gevogelte, vleesgerechten, charcuterie
SMAAK fruitig, Fris, licht en soepel
SERVEER TEMPERATUUR 14-16°C
Het wijngoed
Dominique Piron is zelf sinds de zeventiger jaren wijnbouwer. Het zet daarmee de familiale passie verder, grondig overtuigd van het potentieel van de gamay op het Beaujolais-lappendeken van verschillende terroirs. Het motto van Dominique Piron is om van de wortel van de druivenstok tot aan de rijping van de wijn er alles aan te doen om een geconcentreerde, singe grape wijn te maken met een typische stijl, karakter en persoonlijkheid.